Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag accepterar
. .

Vi har fokus på miljön

DB Schenker bedriver sedan många år ett aktivt miljöarbete där vårt övergripande miljömål är att minska koldioxidutsläppen. Vi satsar på intermodaltrafik och är störst i Sverige på kombitrafik. Nya moderna fordon och bränslen, citylogistik samt chaufförer utbildade i sparsam körning är ytterligare några exempel på vad som ingår i vårt miljöarbete.

När det gäller våra lagerenheter är vår strategi att konsolidera alla mindre lagerenheter till större. Självklart är det kostnadseffektivt men miljön är också en vinnare. Lagren är större och framför allt högre vilket innebär att vi kan lagra mer gods per kvadratmeter. När vi minskar antalet lagerpunkter konsolideras automatiskt transporterna.

GreenBuilding
Under 2009 blev vi GreenBuilding-certifierade i Stockholm som första tredjepartslogistiker i Sverige. GreenBuilding är ett EU-projekt som startade 2005 och som uppmuntrar till energieffektivisering i fastigheter. För nya byggnader måste energianvändningen vara 25 procent lägre än vad Boverkets byggregler föreskriver, vilket vi uppfyllt i Stockholm. Vi jobbar ständigt för att minska vår miljöpåverkan. I våra logistikanläggningar använder vi miljövänlig fjärrvärme för uppvärmning och ursprungsmärkt vattenkraft för elektriciteten. Allt emballagematerial i våra lageranläggningar källsorteras och återvinns/återanvänds.

Publiceringsdatum: 2013/07/08

Till sidans start