Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag accepterar
. .

Vilka är vi?

Just nu är vi sammanlagt 4 000 anställda på 50 orter i Sverige. Runt om i världen finns vi i 130 länder. Och det innebär såklart att vi har en mängd av spännande yrken: chaufför, terminalarbetare, marknadsförare, logistiker, ekonomer, IT-tekniker med flera.

Att jobba hos oss på DB Schenker ger trygghet och styrka. Det är faktiskt något som gör oss stolta. Det är viktigt för oss att vi har en stark företagskultur med förankrade värderingar.

Värderingar som präglar oss på DB Schenker i Sverige:

  • Vi gör rätt från början.
  • Vi vet att kundernas krav gör oss mer effektiva.
  • Vi möter kunden som vi själva vill bli bemötta.
  • Vi ställer upp för varandra och har högt i tak.
  • Vi tar ansvar för människor, miljö och samhälle.
  • Vi är stolta över att vara "glokala" - ett globalt företag med lokal förankring.


Så här är det att jobba hos oss:

Enkelt att byta tjänst inom företaget
Ibland är det en fördel att DB Schenker finns över hela Sverige. Peter Sjöström har till exempel flyttat från Stockholm till Helsingborg - utan att förlora jobbet som arbetsledare på paket.

- Det finns stora möjligheter, för den som vill, på DB Schenker. Det är mänskligt och tryggt här, dessutom finns det bra kamratanda, berättar Peter.

Inte bara logistiklösningar
Eva Lindblom på e-services är ansvarig för DB Schenkers e-tjänster.
- Vi utvecklar och förbättrar tjänsterna hela tiden och försöker hitta nya tjänster som kunderna efterfrågar. Just nu är statistiktjänster mycket efterfrågade. Många vill kunna plocka ut sändningsstatistik och kvalitetsmätningar på våra transporter direkt från internet. De kräver att få se hur bra vi är helt enkelt.

- Men roligare jobb tror jag inte man kan ha. Det är givande att ha ett arbete där mina tjänster är så efterfrågade av så många.

Jämställt på DB Schenker i Borås
Fortfarande är det få kvinnor som arbetar på DB Schenkers terminaler. Och ännu färre är arbetsledare. Men det finns undantag. På DB Schenkers terminal i Borås är hälften tjejer.

När Petra Viitala började på terminalen för några år sedan, var hon tillsammans med fem andra som började samtidigt, de första tjejerna på terminalen. Vid rekrytering söker man inte effektivt efter tjejer, men numera är det flest kvinnliga sökande till tjänsterna.
- Ryktet har spridit sig att det är kul att jobba hos oss, förklarar Petra.

”Som en enda stor familj”
Det står DB Schenker på alla bilar och arbetskläder, så det är ändå som en enda stor familj.
- Det känns tryggt att jobba för DB Schenker, säger en av våra åkare. Förutom DB Schenkers egen åkeriverksamhet, som är samlad i dotterbolaget Schenker Åkeri AB, arbetar DB Schenker med 300 samverkande åkerier med närmare 700 anställda. Samarbetet är tight och det är alltid högt i tak.


Publiceringsdatum: 2017/07/06

Till sidans start