Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag accepterar
. .

Verksamhetsområden

Schenker Åkeri AB är i huvudsak sysselsatt som transportör inom DB Schenkers inrikesnätverk.

Fjärrtrafik

Fjärrtrafik är trafik mellan DB Schenkers olika terminaler. Schenker Åkeri AB ansvarar för ett 30-tal olika linjer där samtliga linjer är tidtabellsbundna med fastlagda avgångs- och ankomsttider för att säkerställa en hög kvalitet.

På korta avstånd bedrivs trafiken med bil och släp. Totallängden är 24 meter med en totalvikt på 60 ton. Maximal lastkapacitet är cirka 35 ton. På långa avstånd går trafiken delvis på järnväg, kombitrafik. Att nyttja järnvägen så mycket som möjligt är en viktig del i företagets miljöarbete.

Hämtning/Distributionstrafik och kretstrafik

Hämtning/Distributionstrafik (H/D) omfattar de transporter vi utför inom ett DB Schenker-distrikts täckningsområde och innebär transporter mellan DB Schenkers terminal och godsmottagare/-avsändare. Under förmiddagen levereras de sändningar som kommit till terminalen under natten.

Under eftermiddagen hämtas de sändningar som under natten skall vidare i DB Schenkers nätverk, inrikes eller internationellt

Vanliga fordonstyper har en totalvikt på 15-18 ton. Mindre paketförsändelser levereras med lättare distributionsbilar.

Publiceringsdatum: 2017/08/04

Till sidans start