Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag accepterar
. .

Frågor och svar

Jag vill skicka in en spontanansökan, hur gör jag det?

Gå in under ”Lediga tjänster”. Klicka på ”Intresseanmälan” till höger. Här hittar du några vanliga yrkeskategorier där du kan göra en intresseanmälan. Klicka på ”Ansök här” vid önskad intresseanmälan. Här ska du lägga in dina uppgifter, bifoga ditt personliga brev och CV.

Jag har skickat in en spontanansökan. Hur länge finns den kvar hos er?

Alla spontanansökningar, intresseanmälningar och ansökningar till extrajobb finns kvar 3 månader. Därefter tas din ansökan bort automatiskt. Om du fortfarande är intresserad ber vi dig skicka in en ny ansökan.

Jag har sökt många tjänster på Schenker men får varje gång ett meddelande i min e-postlåda som säger att tjänsten är tillsatt. Är det något fel på min ansökan och CV?

Det är väldigt många sökande till våra utlysta tjänster och troligtvis finns det sökande som har precis rätt bakgrund och erfarenhet som går vidare i processen. Om du vill få mer information om varför du inte gått vidare så kan du kontakta den som står som kontaktperson i annonsen. Det är olika personer för varje tjänst som är med och gör urval och det är bara de som kan ge dig mer specifikt svar för varje tjänst.

Vem har möjlighet att se min ansökan?

Det är bara den eller de som står i annonsen som kan se ansökningarna till den specifika tjänsten. Oftast är det den rekryterande chefen och eventuellt en HR-Chef.

Jag har sökt jobb på DB SChenker och undrar om jag får komma på intervju?

Vi kontaktar de personer vi vill träffa för intervju per telefon. När processen är klar skickar vi ett meddelande till samtliga som sökt tjänsten.

Jag har sökt en tjänst hos er och ansökningstiden gick ut för en vecka sedan och jag har inte hört någonting. Nu vill jag prata med någon som kan tala om hur jag ligger till. Vem ska jag prata med?

Kontakta den person som står angiven i annonsen.

Sommarjobb

DB Schenker arbetar inte aktivt med att rekrytera till sommarjobb. Du kan göra en intresseanmälan istället. Gå in under ”Lediga tjänster”. Klicka på ”Intresseanmälan” till höger. Här hittar du några vanliga yrkeskategorier där du kan göra en intresseanmälan. Klicka på ”Ansök här” vid önskad intresseanmälan. Här ska du lägga in dina uppgifter, bifoga ditt personliga brev och CV.

Extrajobb

Är du intresserad av extrajobb får du göra en intresseanmälan. Gå in under ”Lediga tjänster”. Klicka på ”Intresseanmälan” till höger. Här hittar du några vanliga yrkeskategorier där du kan göra en intresseanmälan. Klicka på ”Ansök här” vid önskad intresseanmälan. Här ska du lägga in dina uppgifter, bifoga ditt personliga brev och CV.

Vikariat

Vikariat läggs ut på vår hemsida under ”Lediga tjänster”.

Publiceringsdatum: 2016/09/21

Till sidans start